-->

FC Emmen - FC Groningen

Voor FC Emmen staat in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen alleen de eer op het spel. De Groningers moeten nog wel aan de bak. Zij spelen nog om de play-offs om Europees voetbal te halen.

SCROLL, SWIPE OF DRUK OP DE SPATIEBALK OM DOOR TE GAAN

'Nobody said it was easy'

Voor de wedstrijd wordt op de zuidtribune een enorm spandoek ontvouwen. Op het doek prijken de reuzen Ellert en Brammert en de tekst 'Nobody said it was easy'. Ook wordt er vuurwerk afgestoken. Het is een prachtig gezicht.

'27 - Doelpunt FC Emmen!

Michael Chacon met een geweldige goal! De middenvelder verovert de bal net buiten het strafschopgebied en zoekt een teamgenoot. Als hij die niet kan vinden, haalt hij geweldig uit. Het schot zeilt langs Sergio Padt in de verre hoek.

Afscheid Nicklas Pedersen

In de rust van de wedstrijd neemt Nicklas Pedersen afscheid van het publiek. De aanvaller kon op een staande ovatie rekenen en kreeg cadeaus van de fanatieke aanhang. Alleen het Groningse uitvak had geen applaus over voor de Deense spits.

'61 - FC Emmen jaagt

FC Emmen krijgt een paar flinke kansen op de 2-0. Caner Cavlan, Alexander Bannink, Sven Braken en Nick Kuipers zijn dicht bij een treffer.

'65 - Goal FC Groningen afgekeurd

FC Groningen scoort! Paul Gladon komt uit het niets vrij na een duel met Nick Bakker. Hij schuift de bal in de verre hoek. De spelers van Emmen beklagen zich bij de scheidsrechter en ze krijgen gelijk. Na een korte blik op de monitor, keurt scheidsrechter Van Boekel de goal af vanwege hands.

'75 - Publiekswissel Scherpen

In de 75e minuut is de carrière van Kjell Scherpen bij FC Emmen voorbij. De supporters klappen zich de handen stuk voor de jonge keeper die naar Ajax vertrekt. Dennis Telgenkamp is zijn vervanger. Die laat zich overigens meteen gelden door een grote kans van Zeefuik tegen de paal te tikken.

'90 - Afgelopen!

FC Emmen wint in eigen huis van FC Groningen en kroont zich tot 'Kampioen van het Noorden'. Supporters komen het veld op en Anco Jansen en Kjell Scherpen bedanken het publiek voor de steun tijdens het afgelopen seizoen.

De samenvatting van FC Emmen - FC Groningen is een productie van RTV Drenthe.

Foto's: Gerrit Rijkens en Van Oost Media
Audio: Niels Dijkhuizen en René Posthuma
Tekst: Jörn Reuvers
Vormgeving en techniek: Jörn Reuvers