-->

sc Heerenveen - FC Emmen

FC Emmen speelt vanmiddag de eerste noordelijke derby van het seizoen. In het Abe Lenstra Stadion is sc Heerenveen de tegenstander.

SCROLL, SWIPE OF DRUK OP DE SPATIEBALK OM DOOR TE GAAN

'14 en '15 - Grote kansen voor FC Emmen

FC Emmen begint sterk aan de wedstrijd. Eerst kan Glenn Bijl vrij inschieten na een slippertje van doelman Hahn van Heerenveen. Zijn schot gaat naast. Een minuut later moet Bannink de 0-1 maken uit een steekpass van Chacon. Hij stuit op de Friese doelman.

'21 en '27 - Emmen blijft drukken

FC Emmen krijgt nog meer kansen. Geklungel in de defensie van Heerenveen wordt niet afgestraft. Een paar minuten later kan Cavlan uithalen, maar Hahn redt. Bannink probeert het in de herkansing, maar zijn bal gaat naast.

'30 - 1-0, wondergoal of blunder?

Tegen de verhoudingen in komt sc Heerenveen op 1-0 door een vrije bal van Arbër Zeneli. Hij schiet de bal over Kjell Scherpen. De keeper ziet er niet goed uit.

'35 - Kansen op de 2-0

FC Emmen is even ontdaan door de goal van Heerenveen. De Friezen krijgen wat kansjes, maar Scherpen redt. De corner die volgt, wordt naast gekopt.

'55 - '69 - Heerenveen dominant

sc Heerenveen probeert de wedstrijd te beslissen. De Friezen krijgen in een paar minuten tijd een paar goede kansen op een treffer, maar springen daar slordig mee om. Uiteindelijk is er een kans voor Zeneli, maar hij stuit op Kjell Scherpen.

'82 - Enorme kans voor Arias

De ingevallen Luciano Slagveer geeft een goede voorzet op Jafar Arias die móet scoren. De lange aanvaller kopt de bal echter recht in de handen van Hahn.

'89 - 1-1! Reuven Niemeijer

FC Emmen komt toch nog op 1-1! Reuven Niemeijer kopt de verdiende gelijkmaker binnen bij de eerste paal.

'94 - Emmen houdt stand

Ineens is het weer sc Heerenveen dat gevaarlijk wordt. In de blessuretijd krijgen de Friezen een paar kansen op de winnende goal, maar FC Emmen blijft op de been.